My Counter

Search

Sunday, January 10, 2010

Мастер студије

Мастер студије

1. Основне поставке
Дипломске академске - мастер студије на Електротехничком факултету Универзитета у Београду трају два семестра и носе 60 ЕСПБ бодова. Укупан број бодова потребан за стицање академског назива дипломирани инжењер - мастер је 300 ЕСПБ, па се на ове студије могу уписати само кандидати који су на основним академским студијама стекли 240 ЕСПБ и то на Електротехничком или неком другом сродном факултету.
У оквиру дипломских академских - мастер студија бира се 5 курсева (предмета) који носе укупно 30 ЕСПБ. Уколико правилима модула није другачије одређено, курсеви имају по 5 часова недељно и носе по 6 ЕСПБ. Израда дипломског - мастер рада носи додатних 30 бодова.
Административна процедура везана за пријављивање, израду и одбрану тезе је дефинисана Правилником .
У оквиру сваког модула дата је листа предмета, од којих студент уписан на тај модул мора да одабере најмање три.
Уколико правилима модула није другачије одређено, преостала два предмета могу се бирати са листе истог или било ког другог модула. При томе, уколико руководилац модула то одобри, један од та два предмета може се заменити са два курса из групе општеобразовних предмета (страни језици, Економија и Организација рада), који носе по 3 ЕСПБ.
Понуда изборних предмета по модулима се може ажурирати сваке школске године са циљем да се прате кретања у струци. Факултет задржава право да на почетку сваког семестра донесе одлуку за које предмете ће се организовати настава, на основу интересовања кандидата и расположивих ресурса.
Програми су направљени за студенте који су завршили основне студије на одговарајућим одсецима Електротехничког факултета. За све остале кандидате могу се дефинисати додатни диференцијални испити у зависности од програма њихових основних студија.
Уколико је студент током основних студија положио неки од предмета са листе као изборни, па су му ЕСПБ бодови за тај предмет додељени у оквиру предвиђених 240 ЕСПБ за основне студије, он не може поново изабрати тај предмет на дипломским академским - мастер студијама. Уколико је предмет положен као факултативни, па бодови за тај предмет нису додељени у оквиру предвиђених 240 ЕСПБ, он се може признати на дипломским академским - мастер студијама.
2. Списак изборних подручја - модула
Електроника
Рачунарска техника и информатика
Сигнали и системи
Наноелектроника, оптоелектроника и ласерска техника
Микроталасна техника
Аудио и видео технологије
Системско инжењерство и радио комуникације
Електроенергетски претварачи
Електроенергетски системи
Биомедицинско и еколошко инжењерство
Софтверско инжењерство
Примењену математика
Општеобразовни предмети

No comments:

Post a Comment